Kuinka matkapuhelimet muuttivat maailmaa 20 vuodessa

Kuinka matkapuhelimet muuttivat maailmaa 20 vuodessa

Matkapuhelimista on tullut katkottua osa nykypäivän elämää. Ei voida kiistää, että ihmiset luottavat puhelimeensa suurimman osan tarpeistaan, olivatpa ne sitten työhön liittyvää toimintaa, uutisia, viihdettä, ostoksia, seurustelua ja yhteydenpitoa muuhun maailmaan. 

Tutustu matkapuhelimen historiaan täällä Pizza Puhelinissa!

Ennen modernia matkapuhelinta

Vaikka matkapuhelimet alkoivat tulla suosituiksi 20 vuotta sitten, niiden historia juontaa juurensa vuoteen 1908. Tänä aikana Yhdysvaltain patentti toimitettiin langattomalle puhelimelle Kentuckyssa. Tämä oli alku autopuhelimiksi.

Autopuhelimet tulivat vasta vuonna 1946, kun Bell-järjestelmä keksittiin. Nämä laitteet ovat liian suuria ja tilaa vieviä. Suurin osa ihmisistä käyttää tänä aikana vain näitä matkapuhelimia autoissaan. 

Alkuperäinen autopuhelin ei ole matkapuhelin, jota tunnemme tänään. Se toimi kaksisuuntaisena radiona, jonka avulla ihmiset pystyivät kommunikoimaan keskenään. Taksinkuljettajat, poliisit ja sairaalan henkilökunta käyttivät tätä laitetta ensimmäisinä. Suurimman osan ajasta sitä käytettiin vain työ- ja hätätarkoituksiin.

Ruotsi otti ensimmäisenä käyttöön automatisoidun matkapuhelinjärjestelmän vuonna 1956. Matkapuhelimille tämä oli uraauurtavaa, mutta sitä tarjottiin vain yksityisille ajoneuvoille. 

Kaksi vuosikymmentä tämän kehityksen jälkeen yhdysvaltalainen Motorola-niminen viestintäyhtiö pystyi luomaan ensimmäisen julkisen matkapuhelimen. Vaikka se oli merkittävä saavutus yritykselle, laitteella oli silti rajoituksia. Tämä sisältää laitteen, joka painaa yli yhden kilogramman. 

Tunnelmalliset puhelimet 90-luvulta 2000-luvun alkuun

Motorola DynaTAC 8000Xymmärtäen

Ensimmäisen prototyyppinsä virheetMotorola muutti dramaattisesti matkapuhelinalaa vapauttamalla historian ensimmäisen luurin. Motorola DynaTAC 8000X julkaistiin vuonna 1983, ja se tunnettiin yleisesti nimellä ”tiili” sen ulkonäön ja painon vuoksi. 

Tästä puhelimesta tuli haluttu statussymboli tuona aikana, koska vain rikkailla ja voimallisilla on varaa siihen. Se maksaa suunnilleen kolme – neljä tuhatta dollaria, mikä oli valtava määrä rahaa 80-luvulla. 

Nokia 1011, jota

pidetään yhtenä puhelintekniikan edelläkävijöistä, Nokia oli ensimmäinen yritys, joka valmisti massatuotantoon kohtuuhintaisen luurin. Yhtiö julkaisi Nokia 1011 -mallin vuonna 1992 vastaamaan matkapuhelinten kasvavaan kysyntään. 

Laitteessa on uraauurtavia ominaisuuksia, kuten yksivärinen LCD-näyttö, laajennettava antenni ja muistikortti, jolla voi tallentaa jopa 99 numeroa. 

Motorola StarTAC

Tämä laite oli markkinoiden kallein malli, kun se julkaistiin vuonna 1996. Sen muotoilu jäljittelee simpukankuorta, jonka voit avata ja sulkea. Yleisö halusi tämän ylellisyystavaran, koska se oli kevyt ja pieni, toisin kuin edeltäjänsä. 

Nokia 7110

Juuri ennen vuosisadan vaihtoa, Nokia 7110 -malli julkaistiin vuonna 1999. Se oli ensimmäinen matkapuhelin, joka pystyi selaamaan Internetiä. Tämä malli ylitti aikansa, koska Internet-selaus ei ollut niin suosittua suurelle yleisölle kuin nykyään. 

Tämä erityinen Nokia-malli otti ensimmäisen askeleen kohti puhelinten monikäyttöisyyttä, joka on keskeinen piirre nykyaikaisissa älypuhelimissa. 

Motorola Timeport

Lopuksi, matkailijan sijoituksen arvoinen puhelin. Tämä vuonna 1999 julkaistu Motorolan yksikkö oli ensimmäinen matkapuhelin, joka voi toimia kaikkialla maailmassa. Siitä tuli välitön hitti ihmisille, jotka rakastivat matkustaa ympäri maailmaa tai mennä retkeilemään jo ennestään maassa. 

Nokia 9210

Nokia otti 2000-luvulla myrskyn matkapuhelinalalle, kun se julkaisi Nokia 9210 -mallinsa. Tämä laite, joka tunnetaan erityisesti nimellä ”Communicator”, oli ensimmäinen vakava yritys Internet-yhteensopivaan puhelimeen. 

Tämä malli oli huomattavasti aikansa edellä, koska se sisälsi ominaisuuksia, kuten 8 Mt tallennustilaa, täyden näppäimistön, sisäänrakennetun verkkoselaimen ja sähköpostituen. Vaikka saalis onkin, puhelin painoi hämmästyttävän 400 grammaa, mikä ei ole aivan käytännöllistä. 

Nokia 3310 Nokian

vaikutus populaarikulttuuriin alkoi vuonna 2000, kun se julkaisi ikonisimman mallinsa. Nokia 3310 oli lopullinen puhelin, joka toi markkinoille satoja meemejä Internetissä. 

Monet ihmiset vitsailevat usein, että tämä puhelin on tukeva kuin kallio ja se voi jopa kaataa maan vankimmat pinnat. Vaikka nämä väitteet ovat täysin liioiteltuja, niillä on pieni totuus puhelimen kestävyydestä ja akun kestosta.  

Se on todella puhelin, joka jätti jäljen 2000-luvun kulttuuriin. Monet ihmiset rakastivat tätä puhelinta, koska se oli edeltäjiinsä nähden kevyt ja kannettava. Omistajat voivat myös muokata soittoääniään syöttämällä yksisävyisiä nuotteja suosikkisävelmistään. Lisäksi se esitteli ikonisen Snake-pelin maailmalle. 

Blackberry 6210

Samana vuonna Blackberry julkaisi ensimmäisen todellisen vallankumouksellisen puhelimen, joka integroi laitteen täysin toimivaan sähköposti- ja verkkoselaamiseen. Tämä laite esitteli myös Blackberry Messengerin, jota käyttäjät todella rakastivat, koska he pystyivät lähettämään viestejä välittömästi ystävilleen. 

Motorola Razr V3

Toinen ikoninen puhelin ja viimeisin sukupolven kääntöpuhelimet, Motorola Razr V3, julkaistiin vuonna 2004. Edeltäjiinsä verrattuna puhelin oli niin ohut, noin 14 millimetriä leveä, ja se oli kääritty alumiinikoteloon. 

Monet ihmiset parveilivat myymälöihin ostamaan tämän tyylikkään puhelimen, mikä aiheutti Motorolan valtavan menestyksen tuona aikana. Se oli viimeinen puhelin jo vuonna 2004, mutta se aiheutti myös matkapuhelinyhtiön kaatumisen. Koska yritys oli liian riippuvainen ikonisarjasta, yritys jäi LG: n, Samsungin, Applen ja Nokian johtamista innovaatioista. 

Älypuhelinten kynnyksellä

Vasta 2010-luvulla siirtyminen älypuhelimiin todella alkoi. Monet matkapuhelinten kehityksen aloittaneet yritykset, kuten Motorola ja Nokia, putosivat vähitellen kuvaan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopussa. 

Lisäksi Blackberry, toinen matkapuhelinyritys, joka otti maailman myrskyn Internet-apuohjelmia mullistaneilla puhelimilla, jäi 2010-luvun alussa myös Samsungin, LG: n ja Applen kaltaisten jättiläisten taakse. 

Yllättäen Apple tai Samsung eivät saaneet vapauttaa ensimmäistä kosketusnäyttöpuhelinta. Vuoden 2007 alussa LG julkaisi LG Prada -yksikön, joka sisältää ominaisuuksia, kuten langattoman latauksen ja mahdollisuuden pitää useita sovelluksia yhdessä laitteessa. 

Huolimatta siitä, että LG julkaisi ensimmäisenä kosketusnäyttöpuhelimen, LG jäi myös nopeasti muuttuvien trendien jälkeen. Apple ymmärsi tämän idean ja lanseerasi markkinoiden edistyneimmät älypuhelimet vuoden 2007 myöhempinä kuukausina. 

Tänä aikana heillä oli puhelimia, joissa oli 4–8 gigatavua muistitallennusta, mikä oli tuolloin suurta. Heidän mobiililaitteensa mullistivat älypuhelimen yksinkertaisesta ylellisyystavarasta jokapäiväiseen tarpeeseen. 

Lyhyessä ajassa älypuhelimet hyppäsivät eteenpäin muistin, teknisten ominaisuuksien ja ominaisuuksien suhteen. Johtavat älypuhelinyritykset, kuten Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo ja Vivo, kehittävät edelleen tuotemerkkiään ja tuotteitaan vastaamaan ihmisten muuttuvia tarpeita. 

Ei todellakaan voida ennustaa, mitä seuraavaksi tapahtuu matkapuhelinalalla. On jopa vaikea kuvitella, että 20 vuotta sitten matkapuhelinta tuskin kannettiin. Mutta yritykset pystyivät muuttamaan tekniikan laitteeksi, jolla on useita toimintoja. 

On totta, että matkapuhelinten avulla käyttäjät voivat pitää koko elämänsä yhdessä laitteessa. Ihmiset voivat ottaa laadukkaita valokuvia ja lähettää ne välittömästi sosiaaliseen mediaan suoratoistaessaan musiikkia taustalla. Lisäksi käyttäjät voivat jopa katsoa suosikkiohjelmasi ja elokuvansa verkossa ladattavien sovellusten kautta, kuten Netflix, Hulu ja Amazon Prime. 

Mitä muuta matkapuhelinteollisuus voi antaa maailmanmarkkinoille? Tulevaisuus on valoisa ja täynnä lupauksia, ja tämän ylivoimaisen reitin myötä ihmiset voivat odottaa, että innovaatio menisi vain eteenpäin täältä. 

Tietoja Pizza Puhelinista

Voit tilata suosikkiruokasi paikallisista pizzerioista läheltäsi Pizza Puhelinista! Tarjoamme helpon ja vaivaton tapa tilata ruokaa vain yhdellä napin painalluksella. Sinun tarvitsee vain ladata sovellus tai avata virallinen verkkosivusto työpöydällesi. 

Tilauksen tekeminen on yhtä helppoa kuin yksinkertaisen tilauslomakkeen täyttäminen. Voit maksaa siitä jopa digitaalisilla lompakoilla, jotka voivat lähettää rahaa välittömästi järjestelmämme kautta. Yhdistä vain Pizza Puhelin -tilisi haluamaasi maksupalveluntarjoajaan ja sovellus huolehtii lopusta puolestasi. 

Jos sinulla on kysyttävää palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä kotisivulla olevien kanavien kautta. Uusille asiakkaille voit luoda tilin myös täyttämällä palvelusivun kirjautumissivun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *